Πέμπτη 30 Ιουλίου 2009

Ότι λάμπει δεν είναι Ζορμπάς!


Ο κύριος Καρχιμάκης είναι ο άνθρωπος που συγκλόνισε και συγκλονίζει το πολιτικό σκηνικό με τις αποκαλύψεις του και την κοινοβουλευτική του δράση με συχνότητα ριπής Καλάσνικωφ. Μπορεί κάποιες από τις ενέργειες του να έχουν εκνευρίσει ακόμα και τους κομματικούς συντρόφους όπως οι περιβόητες διαρροές σε blogs και εφημερίδες της προανακριτικής του ΠΑΣΟΚ για το Βατοπαίδι (που κατέληξε σε καυγά στα κοινοβουλευτικά έδρανα) κανείς όμως δεν μπορεί να αρνηθεί ότι ο άνθρωπος έχει άμεση πρόσβαση σε θέματα που σχετίζονται με τη “Διαφάνεια”. Θα μπορούσε κάποιος να απορήσει με την συχνότητα και ευκολία που φτάνουν στα χέρια του εν λόγω βουλευτή αυτές οι υποθέσεις ενώ οι υπόλοιποι 299 (ή έστω όσοι θέλουν να ασχοληθούν) πρέπει να χτυπούν κουδούνια και να συνωστίζονται στον προθάλαμο διάφορων επιτροπών.

Από την άλλη, ο κύριος Ζορμπάς προΐστατο μεταξύ άλλων μιας τέτοιας επιτροπής. Για την ακρίβεια έγινε συνώνυμος της επιτροπής, κάτι σαν Τοτέμ Διαφάνειας και από τα δύο μεγάλα κόμματα. Όπως όλες οι παρελθούσες θεότητες βέβαια, ήλθε η στιγμή της αποκαθήλωσης με την απαραίτητη Μήνι των εκ Δεξιών ψαλτών της.  

Θα μπορούσε κάποιος εύλογα να αναρωτηθεί εάν υπήρχε κάποια “αδιαφανής” σχέση αυτών των διάφανων κρίνων της δημόσιας ζωής. Εάν δηλαδή ο Κύριος Ζορμπάς και ο Κύριος Καρχιμάκης χόρεψαν Πεντοζάλη με τις ροές πληροφορίας υποθέσεων διαφάνειας. Γιατί οι επιφορτισμένοι λειτουργοί αυτού του λεπτού σημείου του δημόσιου βίου οφείλουν να λειτουργούν ως τηλεβόες προς όφελος της κοινωνίας και όχι ως “ψυθιριστές”.

Ψιθυριστές σαν κάποιους που διαδίδουν ότι υπάρχει ένα τρίγωνο που δύναται να μετατρέψει την πεντοζάλη σε… Συρτάκι που το χόρευε καλά ο συνονόματος Άντονι Κουίν.  

Διαχρονικά και διακομματικά, το ΥΠΕΘΑ χαρακτηρίζεται ως αμαρτωλό αφού διαχειρίζεται πακτωλούς κονδυλίων αλλά και προμηθειών που έρχονται στο φως είτε με γάμους είτε με βίλες και άλλα τινά. Ακόμα και ευθείες βολές μέσων για χρηματισμούς υπουργών έχουν μείνει αναπάντητες. Το κυριότερο, όποιος πέρασε από εκεί, δεν είδε και δεν άκουσε τίποτα, συμπεριλαμβανομένου του κυρίου Ζορμπά.

Όπως και κάποιας γραμματέως τω καιρώ εκείνω στο ΥΠΕΘΑ που φημολογείται ότι διατηρούσε επαφές με τον δραστήριο βουλευτή, θα μπορούσε δηλαδή να είναι ο μέσος χορευτής που θα έκανε την Πεντοζάλη …Συρτάκι με τρεις.

Κάθε απάντηση ευπρόσδεκτη, εμείς θα επανέλθουμε στο θέμα με την απαραίτητη μουσική επένδυση.

www.olympia.gr